Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Uručena nagrada "Miroslav Antić"

U okviru manifestacije "Antićevi dani" uručena je nagrada "Miroslav Antić", koju je Skupština grada dodelila sarajevskom pesniku Stevanu Tontiću za knjigu pesama "Sveto i prokleto".

Jankovićeva protiv Martić

Jelena Janković sastaće se u 2. kolu turnira u Indijan Velsu sa Hrvaticom Petrom Martić, dok će Ana Ivanović igrati protiv Letonke Anastazije Sevastasove.

Kasne radovi na rekonstrukciji Arene

Bioskop "Arena" neće biti završen 1. aprila, kako je to prvobitno najavljivano, a iz preduzeća "Art Vista" kažu da se na rekonstrukciji i adaptaciji objekta radi "punom parom".

Uskoro nova kuća u Laze Telečkog

Zgrada u ulici Laze Telečkog 17 uskoro treba da bude obnovljena, a investitor prikuplja dokumentaciju kako bi obnovio ovaj objekat koji je u veoma lošem stanju.          

Partizan u četvrtfinalu Evrolige

Košarkaši Partizana igraće protiv Makabija u četvrtfinalu Evrolige, što im je treći put zaredom da se plasiraju u TOP 8, a zahvaljujući Panatinaikosu koji je savladao Marusi.

Davidović može biti izručen i ako zatraži azil

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Nemačke u Berlinu nisu mogli da potvrde da li je Goran Davidović podneo zahtev za dobijanje političkog azila u toj zemlji, ali su istakli da zahtev za azil, i ako postoji, nije prepreka za njegovo izručenje Srbiji.

Problemi u štampariji se nastavljaju

Radnici štamparije "Dnevnik holdinga" jutros nisu smeli da održe konferenciju za novinare o poslovanju firme, jer im je to zabranila nova v.d. direktora Jasmina Mašulović, kaže za Radio 021 Steva Tomin iz sindikata štamparije.      

U vrtićima bez poskupljenja

Još se ne zna kada će poskupeti boravak dece u vrtićima, iako je "Radosno detinjstvo" još pre pola godine podnelo predlog za povećanje cene.

Glavne ulice prohodne

Saobraćajnice u Novom Sadu su dobrim delom očišćene, ali i dalje se savetuje oprez u saobraćaju, jer sneg još uvek pada.

Kulturni centar gotov do leta

Rekonstrukcija zgrade Kulturnog centra Novog Sada biće završena najkasnije do kraja proleća, najavio je član Gradskog veća zadužen za kulturu Andrej Bursać.

Taksa obara prodaju uređaja

Uvođenje ekološke takse, koje će podići cenu električnih uređaja za 20 odsto, smanjiće promet u prodavnicama koje se bave prodajom ove robe, kaže za Radio 021 Vladimir Lojančić iz  "Tehnomarketa".        

Redovi za legalizaciju

Rok za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata ističe danas, a gužve na šalterima službi zaduženih za primanje dokumentacije od građana ne jenjavaju.